Pre- &
Postbiotica

BIOMÈ

Skin Care

MICROFLORA Herstel

WHEN SCIENCE

MEETS NATURE

Prebiotica:

worden gedefinieerd als onverteerbare voedselbronnen voor de bacteriën die ons microbioom bouwen. Vezels en bepaalde suikers zijn bijvoorbeeld prebiotica, en de theorie erachter is dat je de ‘goede bacteriën’ de dingen geeft die ze nodig hebben, zodat ze floreren en de rest van de populatie onder controle houden

Postbiotica:

zijn de overblijfselen van bacteriën die ofwel zijn gefermenteerd of door lysatie zijn gegaan, beide methoden waarbij het bacteriemembraan wordt vernietigd en de binnenste delen worden verzameld. Deze binnenste delen van de bacteriën werken als antioxidanten en bevochtigers en zijn als zodanig gunstig voor de huid.

Enkele Ingrediënten voor het herstel van de microflora binnen de GenCos® producten

Saccharide Isomerate

Dit is een Postbiotica complex mengsel uit 100% natuurlijk maissuikers, welk hydraterende en vochtbindende eigenschappen heeft. Onderzoek heeft aangetoond, dat deze stof zich sterker en langer aan en in de huid kan binden dan dat andere vochtbindende ingrediënten dit doen en daarbij deze niet kan worden afgespoeld omdat het allemaal over de microflora wordt geregeld.

Saccharomyces cerevisiae (Gist)

Dit postbiotische gist heeft veel natuurlijke voordelen voor de huid. Het wordt zeer goed verdragen en heeft een hydraterende en ontstekingsremmende werking, ook wordt het immuunsysteem van de huid versterkt. Deze gist produceert aminozuren en peptiden die helpen bij de celvernieuwing van de huid, wat ook de collageensynthese verbetert

Cichorium Intybus Root Extract (INULIN)

is een 100% natuurlijk prebiotica waarvan is bewezen dat het de microflora van de huid in evenwicht brengt. Deze prebiotica is gebaseerd op de actieve stof “inulin” welk gewonnen wordt uit de witlofwortel. Het werkt door selectieve ondersteuning te bieden aan onze beschermende organismen, zodat de microflora populatie hersteld wordt en bepaalde huidaandoeningen worden voorkomen. Zowel de huid als ook de hoofdhuid. 

Bacillus ferment (Enzymen)

Het is een enzymatische exfoliant, gebaseerd op een protease (postbiotica) verkregen door fermentatie, die de dode cellen voorzichtig verwijdert om een ​​jongere, gezonder uitziende huid te onthullen. Het is een alternatief voor AHA’s (fruitzuren) dat het huidoppervlak glad maakt en celvernieuwing bevordert. Deze werkstof wordt gebruikt in zowel Anti-Age, bleek-, peeling en scrub producten.