Mijn Missie & Visie

Mij Missie

Houd het goede, verwijder het slechte en focus op wat werkt

Bij GenCos® hebben we ervoor gekozen om cosmetische producten te ontwikkelen tussen natuurlijke ingrediënten en synthetische ingrediënten. Je vraagt ​​je vast af waarom we niet alles gebruiken wat de natuur te bieden heeft? Is dat niet veel beter?
Ja, een groot deel van deze opvatting is juist, maar helaas niet alles en dat kan ik als volgt uitleggen:

  1. Onze huid/lichaam zelf is als een kleine chemische fabriek, elk individueel proces/reactie heeft zijn eigen recept/formule
  2. De natuur kan ons veel bieden wat we nodig hebben. Zowel in het lichaam als voor de huid, maar sommige planten-/bloemenextracten hebben een ander soort formule die onze huid niet nodig heeft en niet kan begrijpen en soms zelfs schadelijk voor ons.
  3. Om een ​​goede reactie in de huid te stimuleren, hebben we dezelfde formule nodig die de huid kan begrijpen.
    Als voorbeeld: sommige planten hebben sterke gifstoffen of zijn zeer hoog in het bereik van allergenen. Om alle slechte dingen uit de plantenextracten te verwijderen, moet je het in het laboratorium/chemisch zo manipuleren dat het eigenlijke belangrijkste actieve ingrediënt uit de plant verloren gaat of geen effect meer heeft op onze huid. Daarom is het vaak makkelijker om een ​​werkzame stof in het laboratorium na te maken (we spreken dan van: natuurlijk identiek).
  4. Ook vanwege de kosten en het milieu (elektriciteit, waterverbruik, CO²uitstoot enzovoort) kan het beter zijn om een ​​chemisch actief ingrediënt te gebruiken dat in het laboratorium is ontwikkeld.

Nu is het vast duidelijk wat ik bedoel met:
WHEN SCIENCE MEETS NATURE!
 

Mij Visie
  1. De juiste start voor een gezonde huid
    Tegenwoordig kun je alle huidverzorgingsproducten online kopen, maar is dit wel de juiste manier voor jouw huid? Mijn antwoord is absoluut nee, want online krijg je vaak slecht of helemaal geen advies over het juiste gebruik van huidverzorgingsproducten of het kopen van producten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype. Je moet de huid inspecteren, begrijpen en zien om te weten welke verzorgingsproducten je huid nodig heeft. Omdat alle producten van GenCos® hoog geformuleerd zijn, is het voor mij belangrijk dat alleen een getrainde schoonheidsspecialiste onze producten aan u aanbeveelt.

    Vanwege dit inzicht zijn GenCos® producten niet online verkrijgbaar (webshop), omdat langetermijnresultaten specifiek en op maat gemaakt advies en expertise vereisen.

  2. Bereik meer met minder producten
    Onze producten zijn ontworpen om multidisciplinair te werken, op deze manier kunt u meer doen in de badkamer met minder producten dan traditionele cosmetische producten. Dat is niet alleen goed voor u, maar ook voor ons milieu.
    Laten we veranderen hoe u uw huid het beste kunt verzorgen.
ENKELE INZICHTEN

Wat is natuurlijke huidverzorging?

De term “natuurlijke huidverzorging” kan verschillende betekenissen hebben, omdat het label “natuurlijk” niet gereguleerd is in de hele industrie. Dit betekent dat elk bedrijf zelf kan kiezen wat “natuurlijk” betekent voor hen. Er is veel discussie binnen de industrie over wat wel en niet als “natuurlijk” wordt beschouwd. Natuurlijke ingrediënten kunnen vaak onregelmatig, onzuiver en moeilijk te meten zijn qua effectiviteit en potentie. Ze kunnen ook irritatie en allergische reacties op de huid veroorzaken vanwege hun toxine-eigenschappen, zoals essentiële oliën of kruidenextracten.

science-en-nature.jpg
jo-sonn-580715-unsplash.jpg
natural-medicine-cosmetic-research-bio-science-2021-11-25-17-54-10-utc-scaled.jpg
woman-applying-face-cream-zwart-wit-scaled.jpg

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen.

Met andere woorden: Wat zit er in en waar komt het vandaan? Is het een natuurlijke bron, zoals planten, dieren, mineralen en mariene bronnen? Of is het afgeleid van petrochemicaliën (Aardolie/petroleum)?

Natuurlijk – voorkomend, Dit betekent dat ingrediënten in hun natuurlijke, onbewerkte staat worden gebruikt. Voorbeelden van natuurlijk voorkomende ingrediënten zijn rauwe honing en gemalen bloemen.

Natuur-identiek. Dit betekent dat ingrediënten in een laboratorium worden geproduceerd en chemisch identiek zijn aan die in de natuur voorkomen. Een voorbeeld is ascorbinezuur. Oorspronkelijk afgeleid van citrus/sinaasappelfruit, wordt ascorbinezuur nu algemeen gebruikt als een natuuridentiek ingrediënt.

Synthetisch. Deze term bevindt zich aan het uiteinde van het spectrum en omvat ingrediënten die in een laboratorium zijn gemaakt en verwerkt. Een voorbeeld hiervan zijn peptiden, een veelgebruikt schoonheidsmiddel tegen veroudering. Siliconen die worden gebruikt als gladmakend middel in cosmetica.

Onthoud dat niet alles wat synthetisch is, slecht is!

Lees anders de tekst hierboven nog eens “Als wetenschap de natuur ontmoet” Het zal je helpen te onthouden dat synthetische ingrediënten niet langer zo eng zijn als velen beweren.

Alleen omdat ingrediënten van nature zijn afgeleid, betekent dit niet dat ze op natuurlijke wijze worden verwerkt.

Ingrediënten kunnen fysisch of chemisch worden verwerkt. Fysiek verwerkt betekent dat de moleculaire  samenstelling of structuur hetzelfde blijft.

" Molecule = is het kleinste stukje van een materiaal dat nog alle eigenschappen heeft van dat materiaal"

Chemisch verwerkt betekent dat de moleculaire samenstelling of structuur verandert.

Voorbeelden van natuurlijk afgeleide maar fysiek verwerkte ingrediënten zijn onder meer ruwe, ongeraffineerde oliën en boters. Deze worden verwerkt door middel van koude persing of filtratie.

Een voorbeeld van een natuurlijk verkregen maar chemisch verwerkt ingrediënt is Cator wax (Ricinus Communis). Het is een plantaardige wax die is afgeleid van de ricinusboom die wordt geproduceerd door waterstof toe te voegen aan pure ricinusolie, een proces dat hydrogenering wordt genoemd.

De moleculaire samenstelling van ons lichaam wordt bijvoorbeeld voor ongeveer 99% chemisch verwerkt en bestaat uit slechts zes elementen: zuurstof, waterstof, stikstof, koolstof, calcium en fosfor. Nog eens vijf elementen vormen ongeveer 0,85% van de resterende massa: zwavel, kalium, natrium, chloor en magnesium. Al deze 11 elementen zijn essentiële elementen.

Er zijn verschillende certificeringen en marketingwoorden onder de paraplu van “natuurlijke” producten. Sommige zijn gereguleerd en andere niet.

Organic (Biologisch)

Cosmetische merken kunnen hun producten biologisch laten certificeren.

Ze kunnen hun producten ook als biologisch labelen, om aan te geven dat alle ingrediënten afkomstig zijn van biologische bronnen. Dit betekent dat het product zelf misschien niet gecertificeerd is, maar dat alle ingrediënten biologisch gecertificeerd zijn.

Green (Groen)

Deze niet-gereguleerde term verwijst naar milieu-impact en duurzaamheid.

Groene producten worden meestal geproduceerd met de bedoeling de impact op het milieu te beperken.

Een groen product kan bijvoorbeeld grondstoffen bevatten die zijn geoogst op een manier om het milieu te ondersteunen in plaats van het te schaden.

Clean (schoon)

Deze niet-gereguleerde term beschrijft producten die er doorgaans op gericht zijn niet-toxisch te zijn.

“Eerlijk gezegd mag geen enkel product dat schadelijk is op de wereldmarkt worden verhandeld/geproduceerd. Clean Beauty heeft dus geen enkele betekenis, dus het is een zinloze uitspraak”.

Vegan (Veganistisch)

Deze producten zijn gemaakt zonder dierlijke bijproducten.

Cruelty-free (Dierproefvrij)

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel veganistische producten bijna altijd dierproefvrij zijn, dierproefvrije producten niet altijd veganistisch zijn. Een voorbeeld is een biologische lippenbalsem die bijenwas bevat.

Merken kunnen deze uitspraken maken zonder dat ze gecertificeerd zijn. Maar als u er zeker van wilt zijn, zijn er verschillende organisaties die veganistische en dierproefvrije producten certificeren.

Fair-trade (Eerlijke handel)

deze gereguleerde descriptor is gericht op inkoop en zorgt ervoor dat ingrediënten ethisch worden ingekocht in termen van de planeet, de mensen of het milieu.

Conserveringsmiddelen zijn belangrijke ingrediënten die aan cosmetische producten worden toegevoegd om ze veilig en effectief te houden. Door ervoor te zorgen dat producten worden beschermd, kunnen mensen erop vertrouwen dat hun cosmetica wordt beschermd tegen besmetting door micro-organismen tijdens opslag en langdurig gebruik.

De veiligheid van de consument staat voorop en cosmetische producten zijn zo samengesteld dat ze besmetting door micro-organismen voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid en in de omringende lucht. Deze kunnen bij normaal gebruik in producten terechtkomen. Zonder conserveermiddelen zouden veel producten kunnen bederven, waardoor hun effectiviteit vermindert en mogelijk tot problemen zoals huid- of ooginfecties kan leiden. Net zoals voedsel kan bederven, kunnen cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging op dezelfde manier bederven, vooral omdat ze vaak worden bewaard in warme, vochtige omgevingen, zoals badkamers. Conserveringsmiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te voorkomen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

Dit is de originele tekst en uitleg van de site “de EU Cosmeticaverordening”!

Consumentenveiligheid is de belangrijkste doelstelling voor de productie en verkoop van cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten in Europa – en de belangrijkste verantwoordelijkheid voor productveiligheid ligt bij de industrie.

De EU-cosmeticaverordening regelt hoe cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging worden gemaakt en op de markt worden gebracht. Het is de meest uitgebreide reeks wetten voor onze industrie ter wereld, die vereist dat cosmetica veilig is voor de menselijke gezondheid wanneer ze worden toegepast onder normale of redelijkerwijs te verwachten gebruiksomstandigheden.

Om aan haar verplichtingen onder de verordening te voldoen, moet onze industrie aan de volgende verplichtingen voldoen voordat ze een product op de markt brengen:

Voer een zeer uitgebreide veiligheidsbeoordeling uit

Gedetailleerde productinformatie verstrekken

Voldoe aan de ingrediënten- en etiketteringsregels

Veiligheid garanderen: gevaar versus risico

De woorden gevaar en risico worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn eigenlijk heel verschillend en het is belangrijk dat de termen correct worden gebruikt. Een gevaar is de intrinsieke eigenschap van een stof, ‘ding’ of situatie om schade te veroorzaken. Risico is de kans dat er daadwerkelijk schade zal optreden.

Dit is belangrijk omdat het uitlegt hoe men stoffen met gevaarlijke eigenschappen veilig kan gebruiken. De stof zelf kan een giftige eigenschap hebben, maar dat maakt het niet giftig. Zout staat bijvoorbeeld bekend als giftig in hoge concentraties, maar consumptie van een bepaalde hoeveelheid is essentieel voor de gezondheid en veilig in die hoeveelheden. De wetenschap dat een gevaar geen onaanvaardbaar risico inhoudt, wordt bepaald door een risicobeoordeling. Ieder van ons maakt elke dag risico-inschattingen zonder het te beseffen, bijvoorbeeld elke keer dat we een weg oversteken.

Belangrijk is dat bijna elke stof een gevaarlijke eigenschap heeft. Wetenschappers die cosmetische producten formuleren, zorgen ervoor dat de blootstelling aan ingrediënten en de manier waarop ze in het product worden gebruikt, veilig zijn door het risico te beheersen. Dit wordt verder gecontroleerd door een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar, die een ‘risicobeoordeling’ uitvoert op elk product voordat het op de markt wordt gebracht. Dit is geen veiligheidsbeoordeling.

Alcohol (ethanol) is bijvoorbeeld gevaarlijk, het kan giftig zijn. We weten dat het consumeren van grote hoeveelheden slecht is voor de gezondheid en zelfs dodelijk kan zijn. Het gevaar is dus toxiciteit. Dit is echter onwaarschijnlijk wanneer alcohol wordt gebruikt in een fijne geur, een aftershave-product of een deodorant, omdat de blootstelling zo laag is. Zelfs water, tot overmaat gedronken, kan giftig zijn, maar niemand zou serieus overwegen om het gebruik ervan als cosmetisch ingrediënt te verbieden, alleen omdat het de gevaarlijke eigenschap van toxiciteit bezit.

Dit is hoe veiligheidsbeoordelaar ervoor zorgen dat cosmetica veilig is voor gebruik, zelfs als sommige van de afzonderlijke ingrediënten gevaarlijke eigenschappen kunnen hebben wanneer ze onder zeer verschillende en buitensporige omstandigheden worden toegepast.

Hoe veiligheidsbeoordelingen worden uitgevoerd

De Cosmetic Products Regulation (CPR) stelt duidelijk dat de veiligheid van een cosmetisch product kan worden beoordeeld op basis van een kennis van de ingrediënten en hun eigenschappen. Daartoe is het verplicht om voor elk cosmetisch product een veiligheidsrapport op te stellen en op te stellen en een veiligheidsbeoordeling uit te voeren voordat het in de handel wordt gebracht. De inhoud van dat veiligheidsrapport is opgenomen in een bijlage bij de CPR en de feitelijke beoordeling moet op persoonlijke titel worden uitgevoerd door een naar behoren gekwalificeerde professional. Bovendien moeten producten die bedoeld zijn voor kinderen onder de 3 jaar een speciale, meer gedetailleerde, beoordeling ondergaan.

Zodra het product is beoordeeld en op de markt is gebracht, is het natuurlijk noodzakelijk om de prestaties ervan te controleren om de veiligheid ervan op de bredere markt verder te bevestigen. Eventuele bijwerkingen of ‘ongewenste effecten’ zoals ze in de CPR worden genoemd, moeten worden geregistreerd en beoordeeld. Als de bijwerking als ernstig wordt beoordeeld, moeten de bevoegde autoriteiten worden geïnformeerd en kunnen verdere maatregelen worden genomen, waaronder indien nodig het stopzetten van het product. Deze situatie is uiterst zeldzaam en toont de effectiviteit aan van het systeem waarmee cosmetische veiligheid wordt gegarandeerd.

Dit wordt bereikt zonder dat het eindproduct op dieren hoeft te worden getest, en ingrediënten kunnen ook niet op dieren worden getest om hun geschiktheid te bevestigen. In plaats daarvan vertrouwt de cosmetica-industrie op alternatieve methoden om de geschiktheid van ingrediënten te beoordelen en door historische gegevens te gebruiken. Zowel dierproeven als het op de markt brengen van producten die ingrediënten bevatten die op dieren zijn getest, zijn onderworpen aan strikte verboden zoals vastgelegd in de CPR. Die verboden gelden, waar ter wereld de dierproeven ook hebben plaatsgevonden.

Zie wetenschap en onderzoek bevorderen voor meer informatie over ons werk aan alternatieven voor dierproeven.

De veiligheidsbeoordelaar moet een professional zijn die over de nodige kwalificaties beschikt, waaronder bekwaamheid in analyse, evaluatie en interpretatie van toxicologische gegevens. Bovendien moeten ze bewijzen dat ze toegang hebben tot de toxicologische en analytische informatie die relevant is voor de beoordeling, het product als onpartijdig beoordelen en verplicht zijn de veiligheidsbeoordeling uit te voeren op basis van een grondige analyse van alle beschikbare gegevens, blootstellingsomstandigheden en passende afweging van de bewijskracht.

Op basis van alle beschikbare gegevens kan de conclusie als volgt zijn:

  1. Het product is veilig voor het voorgestelde gebruik zonder beperkingen
  2. Het product is veilig met beperkingen en vereist mogelijk specifieke waarschuwingen of voorzorgsmaatregelen (risicobeperkende maatregelen)
  3. Het product is niet veilig en mag niet op de markt worden gebracht

Weet wat het betekent

Zonder strikte definities bent je grotendeels alleen op aangewezen om te onderzoeken welke producten “natuurlijk” voor jou zijn.

” Ik hoop dat ik het in enig
perspectief heb kunnen plaatsen? “

error: Content is protected !!