Jojoba olie

(Simmondsia sinensis (jojoba) seed oil)

Is een lichtgele, zeer stabiele olie en wordt door eenvoudige koude extractie uit de zaden gewonnen.

Vanwege zijn hydraterende en helende eigenschappen werd deze olie al door de inboorlingen van de Doornwoestijn gebruikt om huid en haar te verzorgen en om wonden of brandwonden te behandelen, maar ook voor maagklachten. Veel al werden de eiwitrijke zaden ook gegeten.

Deze olie wordt vaak gebruikt om acne te behandelen. Het heeft niet alleen een unieke textuur en speciale eigenschappen die de talg overproductie reguleren, maar het is ook qua textuur en samenstelling vergelijkbaar met die van menselijk huidsmeer (Ceramide).

Jojoba-olie voedt en verzorgt de huid intensief. Vanwege zijn hoge antioxiderende eigenschappen gaat het ook huidveroudering tegen en wordt daarom beschouwd als het perfecte ingrediënt voor anti-aging en anti-rimpels. Het herstelt de soepelheid en jeugdigheid van de huid en bevordert de huideigen collageenproductie.

Bovendien versterkt het de barrièrefunctie van de huid. Het biedt ook enige bescherming tegen de zon, maar het is geen vervanger van een beschermingsfilter (SPF).

De jojoba-olie is verwerkt in de volgende producten;
Cleansing Milk – Enzyme peel mask –  Lift repair cream – 3D Eye & Lip cream en LIPD Oil Balm