α-Bisabolol 

(Alpha-Bisabolol of Levomenol)

Een van nature voorkomende verbinding die het hoofdbestanddeel is van de etherische olie uit de Duitse kamille. Bisabolol kan ook synthetisch worden geproduceerd, waardoor het chemisch identiek is aan die in de natuur afkomstige werkstof. Het is een van die ingrediënten die een groot verschil maken als het gaat om huidverzorging, maar toch rustig op de achtergrond zit en zijn ding doet zonder veel aandacht op zichzelf te vestigen.

Van α-Bisabolol is aangetoond dat het ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen heeft. Het kan ook helpen om de opname van bepaalde ingrediënten te verhogen. Bisabolol is rijk aan Panthenol (een provitamine B5) die helpt bij het genezen en hydrateren van de huid en het haar. Bisabolol wordt al eeuwen in huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen. Het vage, zoete bloemige aroma maakt het een nuttige toevoeging aan geuren.

In het verleden hebben mensen α-bisabolol medicinaal gebruikt vanwege de kalmerende, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. In cosmetica fungeert het als een huidverzorgingsproduct, waardoor de gedehydrateerde of beschadigde huid er beter uitziet door droogheid en schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen. Vanwege de hoge provitamine B5 concentratie kan Bisabolol het genezingsproces van de huid effectief stimuleren en bevorderen, maar ook een gezonde haargroei profiteert hiervan.

Het vermogen om de penetratie van andere cosmetische ingrediënten te verbeteren, maakt het een nuttige aanvulling op behandelingen die andere actieve ingrediënten bevatten, waaronder antioxidanten, peptiden en retinoïden. De kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben niet alleen een positief effect op de wondgenezing, maar kalmeren ook de geïrriteerde huid. Omdat het zoveel gunstige eigenschappen heeft, kun je α-bisabolol vinden in een aantal producten, waaronder serums,  moisturizers, zonnefilters, reiniging en make-up.

Op basis van deze feiten is α-bisabolol een nuttig en actief ingrediënt in verzorgingsproducten voor de gevoelige huid. Het is een uitstekend alternatief voor kamille-extracten omdat het minder allergeen is en een beter meetbare potentie heeft.

We hebben α-Bisabolol verwerkt in de volgende producten;
Hyaluron Toner – Red control serum en SOS Silver Mask 

error: Content is protected !!