Peptiden

(matrixyl® sythe-6:  Palmitoyl Tripeptide-38 & Martixyl® 3000: Palmitoyl Tripeptide-1 + palmitoyl Tetrapeptide-7)

Peptiden in huidverbetering: alles wat u moet weten!

Peptiden en huidverbetering, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wat zijn de voordelen in huidverbeteringsproducten?
Wij weten hoe belangrijk eiwitten zijn voor het lichaam, maar weten wij ook hoe belangrijk eiwitten zijn voor de huid? Net als de rest van het lichaam zijn eiwitten de basis van de huid – eiwitten bestaat uit aminozuren, de bouwstenen van de huid.

Wanneer bepaalde aminozuren worden gecombineerd, vormen ze peptiden. Je kunt peptiden dus zien als deel van eiwitten die de huid nodig heeft voor haar structuur en eigenschap.

Ze houden de huid stevig, elastisch en intact. Ze worden gebruikt om het vermogen van veroudering aan te pakken en zelfs een verouderende huid te doen herleven. Dus houden peptiden in huidverzorging de huid jong.

Waar komen peptiden vandaan?

Zoals veel huidverzorgingsingrediënten, worden peptiden in huidverzorging meestal in de natuur gevonden of synthetisch gemaakt. Sommige zijn afgeleid van plantaardige bronnen zoals gist en haverkorrels. Helaas heeft onderzoek aangetoond, dat natuurlijke peptiden niet stabiel zijn in wateroplossingen, wat slecht nieuws is voor de meeste huidverzorgingsproducten die water bevatten. Dit is de reden waarom synthetische peptiden de voorkeur hebben in huidverbeteringsproducten: ze zijn stabieler.

De 3 Cosmetische functies van peptiden in huidverbetering

  1. Communiceer tussen huidcellen

Het belang van cel communicerende huidverzorgingsingrediënten zoals zijn essentieel. Een van de functies van peptiden is om te fungeren als boodschappers (een soort postbode) tussen huidcellen. Ze laten de huidcellen weten, dat het tijd is om nieuwe, gezonde huidcellen te regenereren, wat zorgt voor een jeugdiger uiterlijk.

  1. Activeer wondgenezing

We hebben het niet over geschaafde knieën en gekneusde armen, maar ze kunnen huidherstellend eigenschappen bevorderen wanneer de huid wordt beschadigd door externe factoren. Soms is huidbeschadiging niet met het blote oog te zien, dus het is een goed idee om te profiteren van de helende voordelen van peptiden.

  1. Zorg voor huidstructuur

Zonder peptiden zou de huid niet de structuur, elasticiteit of stevigheid hebben. Ze zijn net als collageen van nature aanwezig: ze blijven echter niet voor altijd in de buurt. Het is onvermijdelijk dat naarmate we ouder worden, onze huid een deel van zijn peptide gehalte verliest. Omdat ze de binding zijn die collageen bij elkaar houden, beïnvloedt dit het uiterlijk van de huid in de vorm van fijne lijntjes, rimpels en verslapping. Het gebruik van huidverzorgingsproducten met daarin peptiden verwerkt, stimuleert dus de vorming van peptidebindingen.

De 5 voordelen in huidverzorging

  1. Verhoog de collageensynthese

Het is bewezen dat ze collageen stimuleren, vernieuwen en de afbraak van collageen verminderen.

  1. Gladde rimpels

Ze hebben de eigenschap die vergelijkbaar is met collageen welk van nature in de huid voorkomen. Hierdoor kunnen ze de huid op een diep, intens niveau beïnvloeden.

  1. Verhoogd de stevigheid

Een stevigere, meer elastische huid is een ander voordeel. Zonder peptiden wordt de huid slap. Ze versterken de bouwstenen van de huid, waardoor de huid zijn vorm, stevigheid en elasticiteit behoudt.

  1. Versterk de huid

Ze gaan hand in hand met andere eiwitten zoals elastine en keratine. Na verloop van tijd wordt de hoeveelheid eiwitten in de dermis aanzienlijk vermindert en begint de huid af te nemen. Peptiden kunnen de eiwitten en het bindweefsel in de dermis versterken, waardoor de huid kan herstellen, haar structuur kan behouden en sterker wordt.

  1. Verbeter de textuur

Een ander voordeel is, het effecten op photoaging (blootstelling aan straling). Wanneer de huid overmatig wordt blootgesteld aan straling, veroudert de huid vroegtijdig en kan verkleuring, pigmentatie, ruwheid, rimpels, droogheid en meer veroorzaken. Bepaalde peptiden kunnen worden gebruikt om de huidtextuur te verbeteren die specifiek last heeft van photoaging.

Het komt neer op

Als het gaat om ingrediënten tegen veroudering die meer waardering verdienen dan ze op dit moment krijgen, staan ​​peptiden bovenaan mijn lijst. Hoewel ze steeds meer grip krijgen in de huidverbetering, krijgen ze nog steeds niet zoveel aandacht als andere ingrediënten zoals: retinol, niacinamide en hyaluronzuur. Dit wil niet zeggen dat je de ingrediënten zoals: hyaluronzuur, retinol of niacinamide in serums of crèmes moet vervangen door producten die peptiden bevatten, maar als je belangrijkste huidverbetering doel anti-age (dus tegen fijne lijntjes, rimpels, verslapping en pigmentatie) is? Dan is een crème met peptiden een geweldige aanvulling op ieders anti-age huidverzorgingsroutine en nog beter om het te combineren.

 

We hebben de matrixyl® peptiden o.a verwerkt in de volgende producten;
VIP cream – VIP C serum – Retinol night serum en 3D Eye & lip serum

error: Content is protected !!