Hyaluronzuur 

(gehydrolyseerd Hyaluronate, Sodium hyaluronate en Sodium Hyaluronic acid)

Een populair cosmetisch ingrediënt, het bestaat uit verschillende vormen.
Ten eerste komt het van nature voor in het lichaam. Ja, je hebt je eigen hyaluronzuur-fabriek die door het lichaam pompt en direct de cellen aanvult.

Dan zijn er gesynthetiseerde hyaluronzuur-gels zoals Juvéderm en Restylane (alleen gebruikt door cosmetische chirurgen) die worden gebruikt voor injecteerbare vulstoffen. Ten slotte zijn er de twee versies die het meest worden gebruikt in cosmetische producten, gehydrolyseerd hyaluronzuur en Sodium hyaluronate en deze zijn nogal verwarrend zijn in de schoonheidsindustrie.

Wat is eigenlijk beter voor je huid?
Cosmetische chemici en dermatologen zeggen dat het een soort gelijkspel is. Deze conclusie is zeker teleurstellend vaag. Maar de redenen hiervoor – hoe verschillende vormen tot stand komen, de voor- en nadelen van elke vorm die het meest geschikt is voor bepaalde huidtypes – zijn behoorlijk intrigerend. Dus, voordat u de fijne kneepjes kunt begrijpen, moeten we echter beginnen met de basis.

Is Hyaluronzuur natuurlijk?
Hoewel hyaluronzuur van nature in het menselijk lichaam voorkomt, wordt het niet noodzakelijk als een “natuurlijk” ingrediënt in de huidverzorging beschouwd, aangezien HA (=hyaluronzuur) een chemische behandeling moet ondergaan om effectief te zijn wanneer het topisch wordt aangebracht (op de huid). HA is een hoogmoleculaire stof en kan daarom niet in de huid worden opgenomen. Een manier om het HA-molecuul te minimaliseren, is door het te hydrolyseren en af ​​te breken door middel van een chemische reactie met water. Dit leidt tot het gehydrolyseerde hyaluronzuur dat vaak wordt aangetroffen in serums en moisturizers. Dit type HA werkt op het huidoppervlak en trekt aanzienlijke hoeveelheden water aan en bindt het om de huid gehydrateerd te houden. Het is vooral handig in de wintermaanden, wanneer de huid van nature droger is, mits je deze goed afsluit met een occlusief middel (lipidenfilm = laagje vet).

Hoe het werkt?
De meer gebruikelijke manier om zuiver hyaluronzuur om te zetten in een therapeutisch middel, is door het Sodium zout te extraheren om zo Sodium hyaluronate te verkrijgen. Sodium hyaluronate is een derivaat (een chemische stof die van een andere chemische stof is afgeleid) van HA (vooral de zoutvorm van HA).
Sodium hyaluronate heeft een laag tot zeer laag-molecuulgewicht dan het traditioneel HA en gehydrolyseerd HA, waardoor het gemakkelijker in de poriën wordt opgenomen. Daarnaast heeft Sodium hyaluronate het vermogen om de diepere huidlagen binnen te dringen, maar ook om water aan te trekken (diepere huidlagen en luchtvocht) en vast te houden. Dit effect kan de huid voller maken, waardoor rimpels minder opvallen en de huid er jonger uitziet.

We hebben de hyaluronzuren in 3 of 4 verschillende moleculaire maten / vormen verwerkt in de volgende producten;
Hyaluron Toner – Enzym Peel & Toner – Enzym Peel mask – SOS Silver mask – DNA Protection mask – red control serum – VIP C serum – Retinol night serum – Biomè Bright eye serum – 3D Eye & lip cream – 24h Hydro boost cream – VasoActive OPC Cream – VIP cream – Lift repair cream – Biomè MultiActive fluid – Hydro boost liquid

error: Content is protected !!